Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

Avantajele pardoselilor din lemn

avantaje parchet stratificat lemn natural


Incă din vechime, pardoselile din lemn au fost privite ca fiind apanajul luxului, bunăstării şi rezistenţei. Parchetul din lemn are multe avantaje in comparaţie cu celelalte tipuri de pardoseli. Lemnul oferă valoare, caldură şi stil locuinţei şi completează orice stil de amenajare . Chiar dacă preţul pentru parchetul din lemn poate fi mai ridicat, este important de reţinut faptul că rezistenţa sa poate depăşi 100 de ani in condţiile in care este montat şi intreţinut corect.

Pe langă longevitate, aceste pardoseli sunt extrem de rezistente chiar şi atunci cand discutăm despre uzura de zi cu zi. Spre deosebire de parchetul laminat, lemnul este un material cald care oferă un climat sanatos şi un aer purificat. Este extrem de recomandat persoanelor care suferă de alergii sau in casele familiilor cu copii mici. Parchetul din lemn nu este predispus mucegaiului şi nu permite dezvoltarea acarienilor iar intretinerea este de asemenea foarte uşoara şi durabilă.

Un alt avantaj al pardoselilor din lemn este faptul că pot avea o paletă largă de culori şi texturi şi pot fi prelucrate in moduri diverse. In timp ce majoritatea preferă o suprafaţă a lemnului foarte bine prelucrată şi netedă, trendul actual in materie de pardoseală este acela cu iz rustic, cu intarsii, noduri si denivelări voite sau cu texturi accentuate.

Mai multe variaţiuni se pot obţine in funcţie de tipul şi culoarea finnish-ului lemnului. Unele baiţuri sunt facute pentru a scoate in evidenţă textura naturală a lemnului, altele pentru a-l acoperi şi a-i oferi diferite nuanţe. Parchetului din lemn poate fi integrat cu uşurinţă şi oferă forţă structurală pentru orice tip de spaţiu şi orice idee de amenajare, indiferent dacă ne referim la spaţii de birouri, magazine sau spaţii rezidenţiale.

exenta parchet potrivit pentru traficul incaperii


Sfaturi pentru o pardoseală de exceptie.

Alegeţi o esenţă de lemn potrivită traficului incăperii in care este montată. Acordaţi o atenţie specială intreţinerii iar dacă nu doriţi să o faceţi dumneavoastră, asiguraţi-vă că veţi apela la specialişti care folosesc produse profesionale pentru intreţinere sau reconditionare.

Instalaţi o barieră de umezeală intre şapa şi pardoseală pentru mai multă protecţie. Atunci când primiţi parchetul, desfaceţi şi comparaţi lamelele pentru a alege felul in care doriţi să fie dispuse. Frumuseţea parchetului din lemn constă in faptul că fiecare lamelă este diferită iar nuanţele pot varia uşor. Lăsaţi lemnul să se aclimatizeze spaţiului dumneavoastră, temperaturii şi umidităţii interioare pentru a nu exista riscul ca lemnul să „lucreze” după montaj.parchetul natural piesa de rezistenta a casei


Nu este recomandat ca parchetul din lemn să fie montat in spaţii cu umezeală excesivă. Pentru băi sau bucătării există anumite esenţe de lemn şi tratamente speciale pentru ca lemnul să işi păstreze calitatile şi frumuseţea. Folosiţi pentru curăţare un mop sau o carpă moale. In niciun caz nu utilizaţi soluţii acide, pe bază de ceară sau lavete abrazive. Acestea vor crea un aspect matifiat şi zgâriat.

Niciodată nu folosiţi apă in exces pentru curăţarea parchetului . Dacă se intamplă să varsaţi apă accidental, este indicat să o ştergeţi imediat pentru a nu pătrunde in fibra lemnului. Dacă deţineţi o pardoseală din lemn lăcuit, evitaţi pe cât posibil zgârierea acesteia cu obiecte de mobilier sau incalţăminte.

Un parchet din lemn natural este in sine una dintre piesele de rezistenţă ale unei case. Ea oferă valoare, frumuseţe şi stil locuinţei. Pentru aceasta, recomandarea noastră este să stabiliti un buget astfel incât să nu faceţi rabat de la calitate. Specialiştii noştri de la Showroom Etage vă pot oferi toate detaliile necesare in materie de pardoseli şi nu numai.

Despre Noi