Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

Cum alegem tapetul potrivit ?

-Sfaturi de la Designeri-Tapetul este cel mai în trend mod de a schimba aspectul unei încăperi sau al unei întregi locuinţe, fie că este vorba despre un perete statement, folosirea sa pentru un „makeover” al pieselor de mobilier, sau tapetarea integrală.

Există o multitudine de stiluri, desene, texturi şi materiale, aşa că este aproape imposibil să ştii de unde să incepi.

Iată ce sfaturi ne dau unii dintre cei mai renumiţi designeri de la cele mai mari branduri din domeniu:

tapetul care iti place

„Fii curajos! Alege modelul care iţi place şi nu vei fi dezamăgit”
-Sue Hardie, Designer, Osborne & Little


„Alegerea tapetului pentru casă este una extrem de personală. Sfatul meu ar fi să vă ghidaţi după reacţia instinctivă la un anumit model iar dacă vă place, incercaţi să gasiţi o mostră mai mare şi astfel veţi putea vedea cum ar arăta pe perete şi cum se integrează cu spaţiul”
- Tricia Guild, Fondator si Director de creatie, Designers Guild


tapetul de arta

„Tapetul este soluţia perfectă pentru a crea propria atmosferă, pentru ca un tapet de artă inseamnă mult mai mult decât simple culori pe perete”
- Anke van der Endt, Fondator PIP Studio


tapet texturat

„Pentru un spaţiu cu elemente folk, boeme sau etnice care nu se demodează. Alege un tapet texturat, cu accente puternice de culoare sau cu printuri colorate, fluide, ori cu detalii accentuate care oferă intensitate şi dinamică”
- Becky Brown, designer al colectiei Jardin Boheme, Harlequin


„Alegerea tapetului se bazează pe acea poveste pe care vrei să o spui despre camera ta. Caută multe variante şi vezi ce se potriveşte. Asta va ajuta la alegerea unei direcţii tematice a spaţiului. Consultă câteva cataloage pentru a te ghida. Apoi, urmează-ţi instinctul şi ai incredere in alegerea facută”
- Anima Said de la Casadeco


tapet, lumina si atmosfera

„Ia in considerare spaţiul cu care lucrezi. Lumina este mereu un factor important. La fel şi atmosfera pe care doeşti să o oferi incăperii. Ia câteva mostre de tapet şi păstrează-le la vedere pentru o săptămână. Este important să vezi cum arată tapetul tău in lumină schimbatoare de pe parcursul zilei”
- Rebecca Craig, Director de creatie pentru Sanderson


culori tari si simple pentru tapet

„Nu este o problemă dacă nu sunteţi adeptul culorilor tari sau motivelor indrăzneţe. Simplitatea poate fi la fel de fabuloasă! Alegeţi un model neutru, texturat sau cu motive satinate care permite luminii să se joace cu volumele şi aduce echilibru incăperii in care este folosit”
- Ingela Wingborg, Designer la Eco Wallpaecoper


tapet neutru

„A ţine cont de contraste este extrem de important. Mixează elemente noi şi vechi, texturi mate şi satinate, culori calde şi reci. Primul pas este acela de a decide dacă dorim să subliniem interiorul cu un perete distinctiv sau să evidenţiem mobila şi obiectele de artă cu accente delicate”
- Katharina, Designer la Zimmer and Rhode


tapet in contrast tapet cu detalii

forme geometrice tapet camera mica

Indrăzniti! Dacă aveţi o cameră mică, alegeţi un tapet cu multe detalii iar dacă este vorba despre un spaţiu mare, incercaţi un tapet cu forme geometrice accentuate. Oricum ar fi, nu vă ghidaţi după reguli învechite, faceţi ceea ce simţiţi şi nu fiţi convenţionali. Creaţi un efect WOW! Lăsaţi-vă amprenta şi bucuraţi-vă de varietate! La Showroom ETAGE puteţi alege dintr-o multitudine de variante şi vă puteţi „imbrăca” pereţii de la unele dintre cele mai cunoscute branduri internaţionale.

Despre Noi