Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

Cum să alegem parchetul perfect in funcţie de spaţiu ?

Atunci când ne propunem amenajarea unei locuinţe trebuie să luăm in calcul o multitudine de aspecte extrem de importante. Unul dintre aceste detalii este alegerea parchetului.

Frumuseţea, unicitatea, versatilitatea şi rezistenţa sunt doar câteva dintre atributele parchetului din lemn natural.

Fie că este vorba despre un spaţiu generos sau dimpotrivă, există cateva reguli după care ne putem ghida atunci când trebuie să alegem parchetul potrivit.

Felul in care arată pardoseala poate schimba dramatic aspectul unei incăperi. Dacă preferaţi un look tradiţional, stejarul sau frasinul sunt alegerile cele mai sigure. Aceste două esenţe au un aspect clasic care nu se demodează, fiind uşor de adaptat oricărui spaţiu.
Pe de altă parte, impatimitii designului contemporan, vor aprecia textura fină, aproape monocromă a lemnului de arţar sau aspectul deosebit al stejarului alb.

parchet stejar

parchet lemn stejar alb


Există extrem de multe variante pe care le putem alege in funcţie de personalitatea pe care dorim să o oferim locuinţei. Aşa cum pentru un design cu influenţe rustice putem alege lemnul de nuc sau cireş, care poate avea intarsii şi texturi accentuate, pentru un look vintage-antichizat, putem opta pentru finisaje cu aspect de uzură insă extrem de elegante.

parchet alb


Un alt detaliu al parchetului pe care va trebui să il urmărim este integrarea sa cu restul locuinţei.
Parchetul natural este disponibil intr-o multitudine de culori şi stiluri. Dacă preferaţi contrastele atunci puteti lua in calcul o pardoseală de culoare inchisă impreună cu un mobilier deschis sau viceversa.
O altă variantă ar fi să incercaţi asortarea parchetului cu alte elemente de decor din locuinţă sau trasarea accentelor cromatice puternice acolo unde paleta este prea puţin diversificată.


parchet decor parchet contrastant


Un element inedit şi indrazneţ este utilizarea parchetului pentru pereti, tavan sau camera de baie. Contrar preconcepţiilor, un parchet de calitate bine intreţinut, poate oferi băii caldură şi unicitate timp indelungat.

decor din parchet

podea clasica din parchet masiv parchet in baie


Foarte important pentru inceputul unei lucrări este bugetul. Repartizarea corectă a bugetului facilitează alegerea unor finisaje de calitate, garantează rezistenţă in timp, optimizarea costurilor şi recuperarea rapidă a investiţiei .

De reţinut este faptul că parchetul din lemn este extrem de variat ca şi esentă, finisaj, culoare, dimensiuni sau mod de imbinare. Aşadar, indiferent de stil sau preferinţe, parchetul din lemn natural este cea mai bună alegere pentru căminul duneavoastră.

Despre Noi