Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

Curățarea și întreținerea corectă a parchetului din lemn stratificat sau masivDurabilitatea oricărui tip de parchet depinde în cea mai mare măsură de protejarea acestuia cât și întreținerea corectă al acestuia.

Murdăria, praful și pietricelele sunt principalii dușmanii ai parchetului din lemn stratificat și masiv. De aceea, pentru a evita eventualele deteriorări ale pardoselii, vă recomandam să utilizați la intrare, un ștergător pentru curățarea încălțămintelor și amplasarea unei carpete chiar în acea zona de intrare. Daca veți reuși să captați mizeria înainte de a pătrunde în locuința, strălucirea parchetului va durata ani de zile.

Praful și alte mizerii ușoare se pot îndepărta ușor, cu ajutorul unui aspirator iar pentru o curățare temeinica, folosiți mopul, bine stors, după ce a fost introdus în detergent/solvenți sau alte soluții de curățat pentru parchet.

Evitați să utilizați încălțăminte cu toc si strânge bucățile de cioburi cu mana pentru a prevenii zgârieturile iar pentru a proteja parchetul la zgârieturi se pot utiliza bucăți din pâsla pe talpa picioarelor de mobilier și roți cauciucate in locul celor din plastic sau cu texturi abrazive, iar pentru zonele cu trafic intens, utilizați covorașe sau folii de pardosea.

Curtarea petelor se face imediat, când acestea sunt încă proaspete. Apoi, ștergeți parchetul cu o cârpă îmbibată în apă caldă și bine stoarsă, dar în funcție de tipul petei, sunt recomandabile de către producător mai multe variante de solvenți și soluții de curatore.

Menținerea parchetul curat este recomandată iar curățarea trebuie făcută periodic cu ajutorul produselor de întreținere și detergenți recomandați de către producători pentru parchetul pe care îl dețineți.

Menținerea un climat optim în interiorul încăperii este la fel de importanța pentru protejarea parchetului, umiditatea recomandată este de 40% - 60% și trebuie menținută pe durata tuturor sezoanelor prin utilizarea de dezumidificatoare, umidificatoare și plate decorative în funcție de caz.

Pardoselile din lemn stratificat și lemn masiv sunt pardoseli rezistente, dar pentru a le proteja și pentru ale păstra frumusețea, curățarea și îngrijirea periodică nu trebuie neglijată.

Despre Noi