Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

Lemnul natural in baie ?

Ideea de a monta o pardoseală din lemn natural in baie poate da naştere unor păreri contradictorii, chiar dacă in timp, s-au dezvoltat şi imbunătăţit foarte multe variante de parchet, special conceput pentru incăperile cu potenţial umed (baie, bucătărie).

In cele ce urmează, ne-am propus să dezvoltăm acest subiect şi să vă oferim o idee de ansamblu.

De ce o pardoseală din lemn pentru baie?

Lemnul prin excelenţă este un material nobil. In funcţie de tipul şi prelucrarea sa dar şi prin montaj, lemnul poate oferi o personalitate aparte incăperii. O pardoseală de acest fel trebuie să fie deopotrivă rezistentă şi decorativă, pentru a oferi băii structura de care are nevoie.

O baie moderna trebuie să se departajeze de aspectul depăsit şi „comunist”care s-a perpetuat in timp. Baia este un loc de relaxare, propriul nostru spa in care să ne incarcăm bateriile. Parchetul de lemn poate completa, oferi valoare, stil şi poate fi extrem de rezistent in timp dacă este ales şi intreţinut corect.

parchet din lemn natural


Care sunt aspectele de care trebuie să ţinem seama atunci când alegem o pardoseală din lemn pentru baie?

Alegerea lemnului. Cele mai potrivite esente de lemn pentru baie sunt cele tari, esenţele exotice, stejarul sau nucul. Recomandarile noastre atât pentru rezistenţă cât şi pentru frumuseţe sunt Jatoba, Sucupira, Iroko, Doussie, Wallnut sau Stejar de la Bauwerk.

Cum intreţinem parchetul din lemn in baie?

Ştim că in general, atunci când discutam despre podele din lemn, primul motiv de ingrijorare este apa. Inevitabil, intr-o baie şansele ca pardoseala să se ude, sunt extrem de ridicate. Parchetul potrivit băii are un finish special care nu dă voie lemnului să absoarbă apa. Chiar şi aşa, recomandat este să ştergem imediat apa pentru ca aceasta să nu lase pete. Umiditatea prezentă in general in băi poate avea un efect la fel de distructiv asupra lemnului in cazul in care spaţiul nu este aerisit corespunzator. Aburul poate pătrunde cu uşurinţă in orice mică fisură şi in timp poate altera calitatea lemnului. Pentru a evita aceasta situaţie, pardoselile din lemn trebuie ingrijite periodic cu soluţii speciale care impiedică umezeala să intre in fibra lemnului. In general, menţinerea stratului de uzură intact este vitală atunci când alegem parchetul din lemn in baie. Aceasta este prima măsură pe care trebuie să o respectăm. Pentru aceasta, trebuie aplicat periodic un strat de protecţie recomandat in funcţie de caracteristicile lemnului şi de condiţiile in care este montat.

O alta soluţie poate fi utilizarea covoraşelor de baie in zonele din jurul căzii sau chiuvetei. Covoraşele speciale pot avea un design atractiv şi pot fi integrate ca elemente decorative. Se mai poate folosi de asemenea şi mix-ul de parchet din lemn şi gresie sau mozaic in zonele cu potenţial ridicat de umiditate.

parchet pentru baie


Un alt detaliu important este montajul. Recomandat este să apelăm la o echipă de specialişti pentru ca montajul să fie unul de calitate. Parchetul din baie trebuie montat perfect drept, pentru că orice înclinare duce la acumularea de apă şi implicit la deteriorarea şi slăbirea structurii sale interioare. Se recomandă montarea parchetului de baie prin lipire şi nu flotant pentru a avea mai multă rezistenţă şi a nu exista spaţii care să favorizeze eventuale infiltraţii sau formarea de mucegai.

Inundaţiile sunt un alt motiv de ingrijorare atunci când discutăm despre un parchet de lemn in baie. Din nefericire in cazul in care intervin probleme cu instalaţiile şi există scurgeri, parchetul poate suferi indiferent cât de bine a fost montat sau sigilat. Trebuie deci, să acordăm o atenţie specială intregului ansamblu pentru ca parchetul să reziste in timp şi să işi păstreze frumuseţea. De asemenea, trebuie avut grijă la petele de săpun sau alte substante de acest gen care pot persista, mai ales dacă parchetul ales are un finisaj lăcuit.

lemn in baie


climat sanator in baie


Dintre avantajele pardoselilor din lemn in baie:

Căldura şi nobleţe. Lemnul oferă un climat sănătos şi cald indiferent unde este montat. Băile nu fac excepţie. Având in vedere faptul că baia este un loc in care păşim de regulă desculţi, căldura oferită de o podea din lemn face ca intreg setting-ul să fie mai primitor, confortabil şi elegant.

Frumuseţea. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei pardoseli din lemn este felul in care arată. Frumuseţea lemnului oferă un aspect natural şi o personalitate aparte prin unicitatea desenului fiecarei lamele in parte.

În final, decizia de a monta un parchet din lemn în baie, vă apartine in totalitate. In funcţie de viziunea pe care o aveţi asupra spaţiului şi felul in care acesta va fi utilizat.

Despre Noi