Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

O casă de poveste în inima Bucureştiului

Am mers intr-o dimineaţă cu fotografii noştri Iulia şi Gabi să vedem rezultatul ultimei lucrări şi cum s-au aşezat toate după nebunia şantierului. Nu ştiam exact la ce să ne aşteptăm aşa că am continuat să mergem curioşi pe o straduţă din zona Hala Traian până la adresa cu pricina. Ajunsi acolo, am fost intâmpinaţi de glasurile vesele ale fetelor familiei şi am intrat.

Preţ de câteva secunde am rămas tăcuţi sub amprenta minunatei locuinţe in care eram musafiri. Am fost cuceriţi din prima clipă de bunul gust şi delicateţea cu care a fost facută amenajarea. Fiecare lucru era parte din poveste şi işi avea rolul său completat de lumina albă care curgea prin ferestrele mari. Recunosc, nu mă aşteptam ca o amenajare de tip Chateau de Provence să funcţioneze intr-o clădire nouă, din mijlocul Bucureştiului dar...

Am stat mult de vorbă cu doamna casei, cea care şi-a pus amprenta in amenajare şi care ne-a povestit cu amanunte despre fiecare obiect in parte. Se vedea că ii face placere să ne spună.
„Parchetul de la voi e cea mai bună investiţie. Este tot ce mi-am dorit. Parchetul ăsta m-a inspirat” –ne spune.

amenajare de tip Chateau de Provence


Lumina pune accente şi pictează mobilierul alb in nuanţe subtile, iar peretele din caramidă roşie cu şemineu, echilibrează cromatic living-ul.

nuanţe subtile parchet

mobilier antichizat


Au fost alese materiale delicate şi mobilier antichizat pentru a crea o atmosferă romantică, cu parfum de secol XIX. Toate sunt completate de o padoseală din lemn antichizat.

parchet pentru o atmosferă romantică


Casa are o caldură aparte, e plină de zambet şi armonie. Fetiţele aleargă desculţe şi râsetul lor ne trezeşte din visare. Am terminat şi cafeaua. Este ora pranzului şi ne retragem bucuroşi că am furat câteva cadre bune.

Lucrare: Parchet din stejar alb băiţuit, colecţia Vintage de la Bauwerk prin Bauland International L&M.

Montaj: Bauland International L&M.
Foto: © Iulia Teodorescu şi Gabriel Ţocu


Despre Noi