Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București
+40 213 275 252
         

Top 10 motive pentru care iubim lemnul reconditionat

lemn reconditionat


#10: Vârsta.
Lemnul recondiționat este de cele mai multe ori lemn vechi, care a devenit remarcabil ca și aspect datorită crăpăturilor, nuanțelor și de ce nu, istoriei sale. Este unic, decorativ, extrem de versatil și poate fi utilizat in majoritatea stilurilor de amenajare, sub toate formele, de la placarea pereților sau pardoseli, până la obiecte de mobilier sau uși.

lemn reconditionat


#9: Este un material stabil.
Un alt beneficiu al lemnului recondiționat este stabilitatea. Datorită vârstei, lemnul vechi, este mai puțin probabil să se curbeze sau să iși schimbe considerabil aspectul sau structura, dacă nu intervin modificări voite sau dacă este intretinuț correct.

lemn reconditionat


#8: Autenticitatea.
Lemnul “reclaimed” este unic. Orice material natural este deosebit și are trăsături unice insă lemnul poate deveni in timp o adevărată operă de artă. Indiferent de finisaj, nervurile, nodurile și crăpăturile ii vor oferi personalitate. Mai mult, dacă lemnul a fost vopsit sau băițuit, aceasta il va avantaja ca și aspect.

lemn reconditionat


#7: Este o soluție sustenabilă.
Lemnul recondiționat sau “reclaimed” este de fapt lemn reciclat. In ultimul timp se pune foarte mult accentul pe amenajările cu materiale eco-friendly. Din ce in ce mai mulți designeri integrează in proiectele de amenajare, materiale sustenabile, iar pe langă aspect și funcționalitate, există și această componentă eco atunci când ne referim la acest material.

#6: Istoria.
Nu poți trece cu vederea faptul că lemnul antique are o istorie bogată. Acesta poate fi “cules” din cabane vechi, șine de căi ferate, hambare sau mori vechi și fabrici, de peste tot din lume. Dacă lemnul ar putea vorbi, cu siguranță ar spune povești grozave.

lemn reconditionat


#5: Calitatea
“Nu se mai fac lucrurile așa cum se făceau odată” probabil este o sintagmă foarte des intâlnită insă in cazul lemnului vechi, nu putea fi mai adevarată. In ultimii ani, politica producătorilor de finisaje din lemn a devenit extrem de strictă din cauza defrișărilor masive. Desi este un aspect pozitiv, lemnul de origine controlată, nu poate inlocui esențele tari ale unui copac crescut in condiții naturale.

#4: Caracterul
Faptul că lemnul recondiționat este adesea mult mai rezistent decat cel nou, nu inseamna neaparat că este perfect. De fapt, ceea ce ne place este exact acest lucru. Lemnul vechi are caracter, imperfecțiunile sale sunt atuuri. Nodurile, crăpăturile, petele de rășină sau chiar urmele lăsate de insecte, definesc lemnul și, așa cum am mai spus, ii oferă personalitate.

#3: Unicitate
Nu există două lamele din lemn care arată identic. Acesta este unul dintre multiplele avantaje atunci când vorbim despre un design original. Desigur, există “unic” și mai există “cu adevarat unic”, in cazul lemnului vechi.

lemn reconditionat


#2: Frumusețea Din fericire, chiar faptul că lemnul vechi este atat de diferit, poate reprezenta un mare avantaj. Diferitele tipuri de finisaj sau imperfecțiunile il fac potrivit pentru orie tip de amenajare. Frumusețea și calitatea sa oferă un plus de valoare.

lemn reconditionat


#1: Inspirație
Fie că sunteți pe cale să deschideți un restaurant sau să cumpărați o casă nouă, poate aveți nevoie de idea perfectă pentru a defini un spațiu de relaxare sau propria cameră, nimic nu este mai potrivit decât să includeți un element din lemn recondiționat in jurul căruia să construiți intreaga amenajare. Chiar dacă acest element se materializează in obiecte de mobilier, placarea pereților, pardoseală sau decorarea tavanului, efectul va fi cu siguranță unul remarcabil.

Urmariţi-ne şi pe Facebook.

Despre Noi